dimarts, 28 d’octubre del 2014

El món del power point

El Power Point és una presentació d’àmbit digital que s’utilitza per donar suport a alguna persona que estigui exposant algun tema en concret i vulgui recolzar-lo mitjançant vídeos, imatges, les paraules principals, etc… a través de les diferents diapositives es poden transmetre tots els requisits anomenats abans.

Hi han dos tipos de Power Point; per una part esta el Power Point tradicionals, i per un altra part esta el Power Point creatiu:

Power point tradicional: 
  • També anomenat “classe magistral” ja que les diapositives que mostra la persona no transmeten res nou del que el seu autor està exposant. Les avantatges que pot tenir aquests tipus de power point són per exemple que l’estructura del discurs es d’alta precisió dins dels entorns més formals. 
  • Dins de les avantatges d’aquests tipus de power point en l’àmbit de l’educació podem anomenar; l’alumne té una pantalla amb el guió que el professor està dient, els temes claus, esquemes, imatges il·lustratives, elements multimedials com la imatge, el so, el vídeo, les animacions… juntament amb això l’alumne també te més facilitat a l’hora de prendre apunts.
estret d'internet
  • Dins dels inconvenients del Power Point tradicional és que tot lo esmentat abans està encaminat a un tipus de discurs trasmissiu i seqüencial entre l’orador i el públic, per tant és una metodologia molt concreta. Més inconvenients d’aquests tipus de Power Point són que moltes vegades hi ha un excés d’informació i no es poden llegir bé les diapositives, l’orador arriba un punt on ja no explica sinó que passa les diapositives i es limita a llegir la pantalla, els colors es posen sense ordre estètic, abús d’elements multimedia...
  • Aquests power point el podem identificar per l’ús concret de les presentacions com una modalitat innovadora, ja que aquestes presentacions van més enllà de la classe formal. El power point creatiu cerquen i provoquen la interacció del professor amb l’alumne o d’alumne amb l’alumne, transmeten emocions, i permeten que el discurs de l’educador sigui més flexible. Podem incloure que aquestes presentacions faciliten la creació i l’aprenentatge cooperatiu, amb estructura, síntesi i amb la reflexió dels continguts. 
  • És caracteritza com una eina amb moltes més possibilitats que les de crear i visualitzar diapositives. Finalment aquests tipus de power point dóna suport i potencia les metodologies que conscientment vulguem emprar a classe.






Power point creatiu

Per tant hem observat les diferències entre el power point tradicional i el power point creatiu. La pregunta és: quin elegiries per donar una classe?

Competències que es desenvolupen en el power point:

Adquirir la capacitat de cercar, seleccionar, analitzar i sintetitzar la informació i saber transformar-la en coneixements. Seguidament utilitzar els mitjans i entorns per a comunicar-se i col·lectivament en el treball, per a recolzar l’aprenentatge individual i contribuir a l’aprenentatge dels altres.

Com estan estructurats els programes de presentacions:

Els elements de que consten els programes de creació de presentacions són sis:

Presentacions/ diapositives/ objectes/ accions/ transicions/ animacions.

S’ha d’incloure que les diapositives són l’eix central dels programes de presentacions i dins d’aquestes es poden posar objectes, com un text, un vídeo, imatges… i en conjunt les diapositives formen una presentació.

Les transicions, són l’efecte visual i sonor que s’estableix entre diapositves.

Les animacions, són l’efecte visual i sonor que s’estableix als objectes i que pot implicar un ordre d’entrada i sortida de dins la diapositiva.

Les accions són el conjunt d’instruccions que executen quan fem un clic o passem el ratolí per sobre d’un objecte

Dins del power point podem inserir música, imatges, animació ("llegir poema", després podem posar-li un imput sonor, finalment introduïm una imatge que reforça les paraules que has dit abans)  i accions (instrucció que li posem un element i la executa).

També podem inclús subratllar, encerclar, etc…

Finalment quan fem un power point hem de tenir un objectiu concret, hem de saber saber si queda acord amb l’objectiu inicial i final que volem donar, per concloure s’ha de dir que el tema estètic no és lo primer.


Us deixo el meu Power Point de la setmana de pràctiques i reflexions educatives.
Ens mostra els dos dies que vaig estar a l'escola bressol "El drac" de Vilanova i la Geltrú.

https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/presentation/d/1d1Bku-FWncryot0dDL-M4hIgZMasAyXIIBkThvEMmkI/edit?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada