dijous, 30 d’octubre del 2014

Twitter

Twitter és una de les reds socials més famoses que existeixen en l'actualitat, moltes persones en aquesta red social comparteixen informació a través de la missatgeria instantànea al voltant del món.


Twitter funciona de manera simple, es tracta d'enviar i rebre misatges o micromisatges, degut als seus límits dels caracters que són solament 140, per a poder utilitzar aquesta red social t'has de crear un compte totalment gartuit en la que el nom serà antecedit per "@". 




Flipped Classroom

Flipped Classroom es defineix com un model pedagògic que transfereix en el treball de determinants processos d’aprenentatge fora de l’aula i utilitza el temps de classe, juntament amb l’experiència del professor, per a facilitar i potenciar altres processos d’adquisició i pràctica dels coneixements dins de l’aula.

Aquests model utilitza mètodes constructivistes, el compromís i l’implantació dels estudiants amb el contingut del curs i la millora de la seua comprensió conceptual, ja que es tracta d’un enfoque integral que, quan s’aplica amb èxit, donarà suport a totes les fases d’un cicle d’aprenentatge. (Taxonomía de Bloom)



dimecres, 29 d’octubre del 2014

Book trailer

Un book trailer és un llibre, entre 1 i 2 minuts, en el qual es promociona un llibre, aquest ja anteriorment publicat. El seu objectiu es crear expectatives, despertar la curiositat del lector (pot ser un aficionat a la lectura, un lector professional o un editor), amb el fi de potenciar la venda en llibreries o en portals de distribució per internet, o simplement per cridar l'atenció a les editorials, i /o a les agències literaries.

El book trailer esta pensat per:
  • Els escriptors o editorials que han publicat el seu llibre i vulguen despertar curiositat de compradors potencials.
  • Els escriptors o agències literaries que vulguen caotar l'atenció de les editorials amb l'objectiu de cedir el drets d'un manuscrit.
Com a caracteristica del Book trailer, s'ha desmentar que és breu i per això resulta una opció molt interessant per a aquells professionals que disposen de poc temps, com els editors; el teu book trailer mostrarà l'obra realitzada i reflectirà el to i l'estil en uns segons.

Finalment el book trailer en l'educació, es pot utilitzar per a que els nens observen en aquests sistema un llibre.

dimarts, 28 d’octubre del 2014

El món del power point

El Power Point és una presentació d’àmbit digital que s’utilitza per donar suport a alguna persona que estigui exposant algun tema en concret i vulgui recolzar-lo mitjançant vídeos, imatges, les paraules principals, etc… a través de les diferents diapositives es poden transmetre tots els requisits anomenats abans.

Hi han dos tipos de Power Point; per una part esta el Power Point tradicionals, i per un altra part esta el Power Point creatiu:

Power point tradicional: 
  • També anomenat “classe magistral” ja que les diapositives que mostra la persona no transmeten res nou del que el seu autor està exposant. Les avantatges que pot tenir aquests tipus de power point són per exemple que l’estructura del discurs es d’alta precisió dins dels entorns més formals. 
  • Dins de les avantatges d’aquests tipus de power point en l’àmbit de l’educació podem anomenar; l’alumne té una pantalla amb el guió que el professor està dient, els temes claus, esquemes, imatges il·lustratives, elements multimedials com la imatge, el so, el vídeo, les animacions… juntament amb això l’alumne també te més facilitat a l’hora de prendre apunts.

dimarts, 21 d’octubre del 2014

Qui ets tu?

A classe de COED, em tingut que descriure a una persona de la classe que el primer dia d'universitat ens va cridar l'atenció; en el meu cas, és el de Andrea García.


Aquesta és la meua descripció:


A mitja lluna, millor dit entre les estrelles els ulls d'un verd de primavera sobrin. El cap mig adormit però amb ganes d'un sol objectiu, poder arribar a la facultat a temps.

Poc a poc per a no equivocar-se va fent-se la llet, posant-se la roba... I finalment ja neta i polida surt al carrer com les mils i mils de persones que tenen la seua feina a Barcelona. D'un poblet, de Santa Coloma tot recte al meu destí, pel llarg més be castany, entrant a l'autobús que com sempre arriba tard.

Un seient solitari on seu, trau un llibre o simplement el mòbil, el seu cos prim inspira i li demana un moment de repòs, però ella obsessionada en matinar i casi no dormir rebutja l'oferta i continua desperta.

Un cop a la facultat veu els primers rajos de llum solar, però li durara poc ja que les aules estan en llocs on la llum natural manca la seua vivacitat.

Riu, plora, sent, percep... I mil adjectius que es poden dir d'una persona. Canvia d'escola quan era menuda, però coneix a nous companys, i volta a canviar a un institut fins a arribar a la facultat.

Una frase que hem va cridar l'atenció: no importa les assignatures, no importa el que hem coste, l'únic que se es que vull ser mestra d'infantil.

Andrea García.

Aquesta és la foto que he fet per a representar a la meua companya a classe.

dissabte, 18 d’octubre del 2014

Som bona audiència?

Queda clar que som audiència quan ve d’Internet, que vam tenir que aprendre. No va ser igual en la TV i el cine perquè la imatge es diferent i creiem que sabem veure. Creem veure perquè reconeixem les imatges i creiem que les sabem veure. Les posicions de la càmera dona diferents perceptives. Entrenament de la vista i de la mirada, aprendre a representar les coses de la TV ni es la realitat sinó una representació. Cada medi te un codi.

En cada moment històric i cada país els medis son diferents l' escola, la família, els mitjans de comunicació, la cultura... Fan veure la imatge des de un punt diferent. Els principals son la família i l'escola. Lo que fem o no fem incideix en la comunicació, si hi ha poca comunicació en la família els nens veuran mes TV. Els professors tenen que preguntar que han vist per la TV i quina musica escolten. Les audiències s'eduquen mitjançant allò que veuen, els mitjans imparteixen sense voler un àmbit educatiu.

Els ordenadors, Internet a l'escola per a que els nens puguen experimenta, no s’està donant la perspectiva pedagògica, tot el que ve per imatge es complementari al que diu el professor o el que diu el llibre. Tot es instrumental, no hi ha la consciencia de que ha estat construtit. La lògica digital i audiovisual no es parla.

Avantatges de la revista de paper i la revista digital en l’àmbit escolar

  • Poden sortir tots els dibuixos dels nens de l’escola.
  • És més econòmic.
  • Pots mirar-la on vulgues i quan vulgues.
  • Més ecològic.
  • No ocupa lloc.
  • Dura més que la revista digital.
  • Pots inserir vídeos i àudios.
  • Incorporar les activitats fetes i les futures.
  • La qualitat de les fotos és més alta.

Exemple d'una revista digital:

           

Llenguatge audiovisual i vídeo educatiu

Video i educación

Extreta de google imatges

Aquests llibre ens parla de l’educació podríem dir tradicional, ja que esta escrit abans del 1992.
 
En el primer capítol Joan Ferrés ens parla dels nens que cada cop miren menys la televisió, ja que els ordenadors proporcionen series online les qual les pots veure sense tenir un horari establert. Per tant això ho classifica com a noves formes de documentació.

Seguidament ens parla dels dos hemisferis del nostre cervell, els quals abans del s.XXI s’utilitzava més l’hemisferi esquerre el qual integra: la lectura, la lògica, l’escriptura, l’aritmètica, classificació, abstracció intel·lectual… Però en el s.XXI s’esta capficant més l’hemisferi dret el qual integra: la creativitat, la síntesi, les emocions, l’intuició...

Extreta de google imatges

dijous, 16 d’octubre del 2014

Els diferents blogs

Un mundo de pequeñas cosas

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats?
El contingut d’aquests blog és d’una mestra d’infantil la qual imparteix el seu temps en compartir les seues experiències en l’aula on treballa
  • En quin format treballa els continguts? (vídeo, àudio, presentacions, text, imatges ,....)
Treballa en tot tipus de formats: escrits, vídeos, cançons (àudio), imatges, presentacions (Prezi), i inclús treballa en ZooBurts: és una eina que permet crear llibres digitals en 3 dimensions. També té diverses funcions que serveixen per a agregar efectes especials. Es pot accedir a aquesta aplicació gratuitament o també per Premium. Finalment es una eina molt senzilla d’utilitzar. 
Aquests és un llibre dissenyat amb ZooBurts, un llibre senzill que narra l’història d’una rana a la qual li agrada molt cantar:



Wix: és un editor online que permet crear pàgines web arrastrant i soltant elements de disseny en un espai de treball còmode i visualment amigable. Els usuaris poden afegir text, imatges, arxius multimèdia, botons, enllaços, widgets i més, sense la necessitat d’entrar una sola línia de codi.

També té un etiqueta anomenada: Eines 2.0

Introdueix jocs

...

dimarts, 14 d’octubre del 2014

Web 2.0

Web 2.0

Imatge extreta d'internet


Doncs bé, un cop llegit el llibre em vaig adonar que estava escrit per a professors interessats en nous models d'ensenyament, és a dir, la introducció de la tecnologia en l'àmbit educatiu. Però no solament és per ensenyar als nens d'una forma més dinàmica i no tan pesada, sinó que també serveix per compartir totes les experiències viscudes a l'aula amb altres professors d'arreu del món, els pares, altres alumnes, etc.

Seguidament el llibre també ens parla de la Web 1.0 (només uns pocs poden participar), i la Web 2.0 (tothom pot participar, crear, penjar, compartir, cercar... tot tipus d'informació.

Tot i així quan fem un blog hem de tenir molt clar a qui anirà dirigit, quines expectatives tenim i sobretot la finalitat i l'objectiu que volem compartir amb els altres. En aquest cas el llibre ens parla dels diferents blogs que hi ha, com per exemple: un blog individual, un blog del professor, un blog dels alumnes... en els últims dos blogs observem que la finalitat que tenen es poder compartir tot el que escriuen i els punts de vista que pot tenir cada entrada, així remarcant en els comentaris i l'opinió individual que la persona escriu.

Com a conclusió d'aquest llibre, m'agradaria dir que m'ha respost la pregunta dels blogs en l'educació, ja que aquests blogs de mestres són més que escrits, són experiències pròpies que es comparteixen amb la resta de docents.



dissabte, 11 d’octubre del 2014

Dropbox

És un programa que emmagatzema arxius, hi ha versions gratuïtes i altres de pagament. L'avantatja més gran que té és:


  • Sincronitza automàticament els fitxers enviats a tots els dispositius on estigui instal·lada l'aplicació.
  • Permet pujar fitxers, crear carpetes. compartir, tornar a versions anteriors dels fitxers.


Imatge extreta d'internet (google imatges)

El petit príncep






divendres, 10 d’octubre del 2014

Sir Ken Robinson_Las escuelas matan la creatividad TED 2006

Encara creus que tens creativitat?

                 

Ken Robinson: les escoles maten la creativitat


Estructura:
‣ Domini temàtica/ atrevit
‣ Ritme/ volum- intensitat de la veu
‣ Utilitat del que diu/ transmet/ objectiu clar
‣ To humorístic: anècdotes personals/ familiars, acudits
‣ Proximitat al públic:
• Transparent
• Ironia personal
• Feedback (retroalimentacio): empatia/ acompanyament
‣ Punt de vista: positivisme

dimarts, 7 d’octubre del 2014

La descripció

A classe de COED, hem treballat la descripció, la professora ens ha donat un dossier on hi havia la definició de la descripció, els tipus de descripcions i les diverses maneres que hi han per descriure a una persona, cosa o objecte. Aquí us deixo un resum on surten tots aquests conceptes amb exemples:

  • Què és la descripció?
  1.  La descripció objectiva: l’autor adopta una actitud neutral davant de l’objecte que ha de descriure, i es limita a descriure amb la major objectivitat i precisió possible. (Textos científic).
  2. La descripció subjectiva: l’autor reflecteix el que li suggereix personalment l’objecte que descriu. Fa servir una descripció subjectiva. (Textos econòmics).
  • Estructura d’un text descriptiu:
  És un model d’organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments, etc. Podem trobar-nos dos tipus de descripcions:


·         Establiment del tema.
·         Caracterització de l’objecte.
·         Relació amb el món exterior.

  • Hi podem troba diferents maneres per descriure a una persona:
    • Cançons:



          

    •          Poesia visual:
Poeisa de Joan Brossa

  • PoesiaSi parlo dels teus ulls de Miquel Martí i Pol.


·         

    •        Novel·laEl carrer estret Josep Pla.     

    •      Assaig: Salvador Espriu vist per Josep M. Espinàs a Relacions particulars.

Salvador Espriu, Relacions Particulars.


    •    Conte: Abiyoyo, explicat i cantat per Xesco Boix (traducció i ada`tació de PeteSeeger).
     




Audio del conte de Abiyoyo: 






    •     Vídeo: Summercat, anunci d'Estrella Damm, camanya estiu 2009.



dilluns, 6 d’octubre del 2014

Que és? Endevina-ho!!!!

 Observa i... endevina!!!




.
.
.
.
.

Feedly

És un lector de RSS que ens permet organitzar i accedir ràpidament des navegadors com Chrome i Firefox o des d'aplicacions mòbils intel·ligents, totes les notícies i actualitzacions d'un blog; a més de pàgines que el sistema suporti i permet ordenar tots els continguts de manera que facilita a l'usuari estalviar temps per no haver de revisar una a una totes les fonts de notícies.


Amb aquesta eina optimitzes el temps, perquè estalvies el mateix, et manté més instruït i informat, l'excés d'informació que necessites la va rebutjant en forma automàtica, a causa que la plataforma filtra tot el soroll que hi ha a Internet, per quedar-nos amb el que realment ens interessa saber, com diuen altres "és un diari o revista a la mesura.


dissabte, 4 d’octubre del 2014

Les llengües

Les llengües es defineixen com a autèntics monuments de la naturalesa. Sistema de signes orals reflectit en un codi escrit propi d'una comunitat. La llengua ha de tenir una relació de organització de jerarquia. La llengua no es un conjunt de paraules.

Organització interna de paraules = llengua.
El sol es pon cada dia.
Cada dia es pon el sol
Es pon el sol cada dia?
Es pon cada dia el sol.
Cada dia el sol es pon.
El sol cada dia es pon.

Els elements de la frase mantenen una relació de la frase que tenen sentit entre si.
Tots els gossos porten els diaris.
Els gossos tots porten els diaris.
Els gossos porten tots els diaris (canvi de sentit de l'oració).

Llengua: Sistema (organització interna/estructura interna) de signes orals (reflectit sovint en un codi escrit) propi d'una comunitat.

Es el medi natural el que ens ofereix la llengua, depenen del medi te una llengua serem monolingües, si te dos serà bilingüe... Totes les llengües les sabrà.

Signes orals: les llengües son símbols fonètics, distingim entre el codi escritr i el sistema de llengua.

Sistema organitzat en diversos nivells, als quals corresponen unitats diferents:

A. Pragmàtic: l'us, el sentit de la traducció. Discurs o text.

B. Semàntic: oració o paraula.

C. Sintàctic: concordança amb el sintagma. Sintagma.

D. Morfològic: morfema. Singular i plural, "s"

E.  Fonètic: producció de so o de fonema. Fonema o so.