dimarts, 30 de setembre del 2014

Google Drive

Avui a classe de GTIC hem après que és el google drive i com s'utilitza. Tot i així el google drive te una història: va ser introduït per Google el 24 d'abril del 2012 i ara mateix aquests està reemplaçant a Google Docs. Ja que es pot accedir mitjançant una pàgina web, aquesta aplicació pot crear carpetes, pujar arxius i inclús visualitzar o editar documents; un punt molt important és que és compatible amb IOS i Android.

  • Característiques de Google Drive:
  • Carpeta
  • Document
  • Presentació
  • Fulla de calcul
  • Formulari
  • Dibuix

dissabte, 27 de setembre del 2014

GTIC

El dia 25 de setembre a la classe de GTIC vam acabar d'entendre com es talla un vídeo, com es feia més petit, és a dir les diferents mides per a què al bloc quedes ven enquadrat, també vam aprendre fer diferents entrades i saber definitivament quins colors utilitzar per a què el blog no quedes ni molt infantil ni massa formal.

imatges extretes de google imatges

divendres, 26 de setembre del 2014

Què és el llenguatge?


Definició:
Es mes que un mitja de comunicació. Perquè ens permet que tot el que persevim dels sentits el llenguatge les organitza, gracies al llenguatge podem referir-mos al mon ja que el redueix a grups per tant el simplifica, l'organitza,redueix ...

El llenguatge organitza l'entorn i del nombre il·limitat de objectes, sensacions i emocions aconsegueix limitar-los. Ha estat possible a traves del llenguatge els redueix a grups, reagrupant-los.

El llenguatge i el pensament van units. (Bigosqui) El primer any de vida si que potser que el pensament i el llenguatge siguen independents, però gracies al llenguatge l'individu pot mantenir el llenguatge intern.

El llenguatge modela el pensament. El llenguatge es el que ens assenyala els límits del pensament. Tenir accés a una paraula es obrir un mon.

El llenguatge es el suport bàsic de la memòria. Tots els avanços, tots els invents, la literatura, passant de generació en generació gracies al llenguatge.

El llenguatge i l'autoexpressió.

Llenguatge com una facultat humana
- Do universal dels humans.
- Aquesta facultat fa possible l'aprenentatge lingüístic. (Chomski) va dir que la especie humana (lad) El nen pugui deduí com funciona una llengua. Escoltar i deduir.

Qui sóc jo?

Sóc una xiqueta de 17 anys, que en aquest moment està cursant 1 curs d'Educació Infantil a Blanquerna.

Tot i que he arribat fins aquí, el meu camí ha sigut molt dur; no sóc catalana, sinó valenciana i fins a tercer d'ESO vaig estudiar al meu poble, però en els problemes acadèmics, que no vol dir que sigues una xiqueta conflictiva, vaig internar-me a Tortosa on he passat els millors tres anys de la meua vida, ja que la gent em va acceptar tal com era.



Podríem dir que sóc d'estatura mitjana, morena, cabell ondulat i de caràcter solen dir-me que alguns cops sóc un poc pesada, però, qui no lluita pel que vol?




Aquesta pregunta va relacionada amb tot el camí que he fet i el que vull fer, ja que en un futur em dedicaré a ser mestra d'educació especial i ajudaré a nens i nenes amb problemes d'aprenentatge.

dimecres, 24 de setembre del 2014

Les webquests

Les webquests, que són? En aquest cas serveixen per a què els alumnes tant petits com grans investiguen d'una forma guiada l'ús que ens presta internet. Com a propòsit o finalitat les webquests serveixen per sintetitzar i analitzar més detingudament de tot allò. Que cerquen els nens.


Com podeu veure en aquest vídeo dels alumnes de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat el qual parla de les costel·lacións zodiacals. El mètode o la forma de treball dels alumnes és en definitiva la motivació que ells senten a l'hora d'utilitzar Internet.




Edu3.cat


dimarts, 23 de setembre del 2014

Fer silenci

El primer dia a l'universitat que he anat a fer COED; ens hem agrupat en grups i amb un escrit, en el meu cas "el silenci", hem tingut que fer un petit resum del text.

Aquest és el petit resum final, el qual amb cooperació hem realitzat:

El fet d'escoltar és molt complex, ja que requereix no només un silenci extern sinó també intern. El silenci intern es pot caracteritzar com una creació interna que no posseeix la manca de paraules. Alguns cops el receptor és el que ens provoca el fet de pensar interiorment altres coses, ja que el que diu ens desperta antics records i per tant deixem d'escoltar a l'emissor, arriba un moment en el qual deixes de pensar en els records i quan tornes a la conversació ja no pots seguir el fil d'aquesta. Però com podem fer silenci interiorment?

Aquest silenci s'aconsegueix mitjançant la contenció mental per tal de centrar-te en les paraules de l'altre. 

Un bon comunicador

Ana Maria Matute

Emprenedora
Educada
Peculiar
No s'influeix per els altres
Seguretat

En el fet comunicatiu lo principal es que hi ha una tècnica i el saber connectar amb el públic (feeling)
s.XXI mitjans audiovisuals.

Bon comunicador: clar, expressiu, assertiu, culte, directe, divertit, educat.
La comunicació traspassa la llengua i l ́habilitat social.

Com valorem a un bon comunicador?
domini de la llengua personalitat.
manera de ser.
manera d ́enfocar i resoldre els problemes.

Els missatges han de ser:
clars, expressius, directes, irònics, assertius i divertits. El domini de la llengua i també dels fenòmens paralingüístics tant expressius (corporal, facial...) i el nostre caràcter.